nieuws & agenda

Enkele malen per jaar geven wij een concert,
dit onder leiding van dirigent Vincent J.Las.
Léon Boons begeleidt het koor op de piano.


> terug naar de beginpagina
zing mee met animato


Bijzonder Concert koor Animato in de Historische Kerk in Herveld Zuid
Geplaatst 29 november 2019

Op zondagmiddag 22 december geeft het koor Animato uit Zetten een “Decemberconcert” in de Historische kerk in Herveld Zuid waaraan de vermaarde en virtuoze accordeonist en bandoneonist Oleg Lysenko  zijn medewerking verleent.
Voor dit bijzondere concert nodigen wij u van harte uit.

Oleg Lysenko (1974, Oekraïne) volgde zijn opleiding aan het muziekcollege van Poltava, waarin hij een beurs won voor de vermaarde Tchaikovky Nationale Muziek Academie in Kiev. Na zijn afstuderen zette hij zijn studie voort aan de Messiaen Academie in Nederland. Vervolgens specialiseerde hij zich in de Argentijnse tango op bayan en bandoneon aan het Rotterdamse Conservatorium. Hij won vele prijzen en is een veelgevraagd solist in binnen en buitenland. Hij heeft onder meer gespeeld met het Rotterdams Philharmonisch Orkest, samen met de Russische bariton Dmitry Hvorostovsky en trad regelmatig op met de onlangs gestorven beeldend kunstenaar Armando. Met de journalist/schrijver Peter d’Hamecourt geeft hij een reeks concerten “In het spoor van de Russische ziel”. Door de aderen van Oleg Lysenko stroomt het Slavische bloed dat nodig is om de Russische muziek te vertolken wat te horen is op het concert!

Het koor Animato brengt op deze middag een afwisselend en gevarieerd programma en zingt onder andere een aantal sfeervolle kerstliederen, het prachtige lied Lenas Sang “Fly with me”, “The Road Home”, een medley uit Les Misérable en nog meer.
Onder leiding van de dynamische dirigent Vincent Las en aan de piano begeleidt door Léon Boons, heeft het koor, onder grote belangstelling, al meerdere mooie en succesvolle concerten gegeven in de fraaie Kerk aan de Schoolstraat 3 in Herveld Zuid. Ook dit jaar een concertmiddag om naar uit te kijken, van harte welkom!

Het concert begint om 15.00 uur. De kerk is open om 14.30 uur
De toegang is 8,00 euro inclusief een pauzedrankje. Kinderen tot 12 jaar gratis.
Toegangskaarten zijn verkrijgbaar aan de kerk.

> terug naar de beginpaginaZomerconcert Animato
Geplaatst 7 juni  2019

Op zondagmiddag 23 juni geeft Animato een zomerconcert, dit weer onder leiding van Vincent Las
en met begeleiding op de piano van Léon Boons.
U bent van harte welkom in de Johannes de Doperkerk in Indoornik.

Aanvang 15.00 uur
Entree 5 euro, kinderen tot 12 jaar gratisConcert “Animato”
Geplaatst 25 november 2018

Op zondagmiddag 23 december geeft het koor “Animato” weer een Decemberconcert in de Historische Kerk in Herveld Zuid waarvoor u van harte bent uitgenodigd.

Zo vlak voor de Kerstdagen voert Animato een sfeervol en afwisselend concertprogramma uit dat onder leiding staat van de dynamische dirigent Vincent Las. Onder zijn leiding heeft het koor al vele jaren mooie en succesvolle Decemberconcerten gegeven.
Het koor zingt grotendeels nieuw repertoire waaronder het prachtige “Eternal Rest” van J. Whitbourn, het “Koppangen” van R. Sund, “Remember “van T. Ravenscroft en het “You Raise Me Up” van R. Emerson evenals een aantal andere liederen die in het teken staan van de Kerst. Naast  het koor zal Jan Willem Voogd op de piano een solistische bijdrage leveren.
Jan Willem Voogd is woonachtig in Herveld en is regelmatig als vioolsolist of concertpianist in Nederland actief op het klassieke concertpodium ten behoeve van goede doelen. Hij rondde eind jaren zeventig zijn muziekopleiding af bij Artez University of the Arts in Rotterdam en volgde daarna ook masterclasses in Parijs. Daarna heeft hij onder meer bedrijfskunde gestudeerd. In het dagelijkse leven is hij als bestuurder werkzaam in de sociale sector.

Léon Boons zal het koor, net als andere jaren, begeleiden op de piano.
Een muzikale middag om weer naar uit te kijken!

Graag hopen u op zondagmiddag 23 december te mogen verwelkomen in de Kerk aan de Schoolstraat 3 in Herveld Zuid.

Aanvangstijd: 15.00 uur. De kerk is open om 14.30 uur.
De toegang is 7,50 euro inclusief een pauzedrankje.  Kinderen tot 12 jaar gratis.
Toegangskaarten zijn verkrijgbaar bij de kerk.

Zing je ook graag?
Kom gerust eens luisteren of meezingen op een repetitieavond.
Wij zingen op de maandagavond van 20.00-22.00 uur in de Rank
Hoofdstraat 3 in Zetten.


> terug naar de beginpagina


DECEMBERCONCERT  ANIMATO
Geplaatst 29 november 2017


In de mooie historische kerk in Herveld Zuid geven wij op zondagmiddag 17 december weer een concert dat in het teken staat van de Kerst.
Ook dit jaar heeft het koor weer een sfeervol en afwisselend programma samengesteld onder leiding van dirigent Vincent J. Las. Wij zingen ondermeer het 5-stemmige Cantata Domino van de la Lande, het Keltische lied Calon Lan van John Hughes en het door de mannen gezongen Stars uit Les Miserables het mooie Otche Nas uit Letland en het Tebe Pojem van Rachmaninov zullen ook niet ontbreken! Daarnaast een aantal bijzondere kerstliederen uit de 15e en 16e eeuw van bekende en minder bekende componisten,
Twee talentvolle solisten, Roelina Schouten, harp en Erika Schouten, dwarsfluit/klarinet zullen eveneens een mooie instrumentale bijdrage leveren aan het concert. Roelina zit in haar laatste jaar van de master aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Zij heeft o.a. masterclasses gevolgd bij Lavinia Meijer en in de afgelopen jaren heeft zij diverse prestigieuze prijzen gewonnen. Léon Boons begeleidt het koor op de piano. Al met al een middag om naar uit te kijken.

Wij hopen u te mogen verwelkomen in de Kerk aan de Schoolstraat 3 in Herveld Zuid.

Aanvangstijd: 15.00 uur. De kerk is open om 14.30 uur.
De toegang is 7,50 euro inclusief een pauzedrankje.  Kinderen tot 12 jaar gratis.

> terug naar de beginpagina


ZOMERCONCERT ANIMATO
Geplaatst 13 juni 2017

Op zondagmiddag 25 juni geeft Animato een zomerconcert in de Johannes de Doperkerk
in Indoornik.
Dit onder leiding van Vincent J.Las en met begeleiding op de piano van Léon Boons.
Aanvang 16.00 uur.
De toegang is gratis, wel wordt er na afloop een vrijwillige bijdrage gevraagd.

> terug naar de beginpagina


DECEMBERCONCERT  ANIMATO
Geplaatst 19 november 2016

Op zondagmiddag 18 december geeft het koor Animato weer een concert in de fraaie en historische kerk aan de Schoolstraat 3 in Herveld-Zuid.
Het concertprogramma is zeer gevarieerd. Zo hoort men ondermeer werk van Haydn, Purcell, Rutter, Ierse en Russische liederen, het prachtige “Sabbath Prayer” uit de musical Fiddler on the roof, het “Te, Dio, Lodiam” van Verdi en het vrolijke “O happy Day”. Bovendien zullen sfeervolle kerstliederen op dit concert niet ontbreken!
Naast het koor soleren twee bekende solisten, de violist Jan Willem Voogd en de organist Simon van Laar, beide leveren een mooie instrumentale bijdrage aan het concert. Zij voeren werk uit van Georg Friedrich Händel, Sonate in G-mineur opus 1 no. 6 HWV 364a voor viool en basso continuo (orgel). Deze vierdelige sonate werd omstreeks 1750 in Londen voor het eerst uitgebracht en behoort tot een van de mooiste baroksonates uit de 18e eeuw. Daarnaast spelen zij het derde deel: Andante (transcriptie voor viool en orgel) uit de Romance voor viool en orkest in D-mineur opus 59.

De muzikale leiding is in handen van dirigent Vincent J. Las en Léon Boons begeleidt het koor op de piano.

Animato verheugt zich op het “Decemberconcert” en hoopt net als de voorafgaande jaren weer voor een overvolle kerk te mogen zingen. Wij hopen u op zondagmiddag 18 december te mogen verwelkomen!

Het concert begint om 15.00 uur

De toegangsprijs is € 7,50, inclusief pauzedrankje. Kinderen tot 12 jaar gratis.

De kerk is open om 14.30 uur

Toegangskaarten zijn verkrijgbaar aan de kerk.

> terug naar beginpagina40 jaar Animato!   Concert 20 december 2015
Geplaatst 6 december 2015

Op zondagmiddag 20 december geeft Animato een Jubileumconcert in de fraaie Hervormde Kerk in Herveld Zuid. Onder leiding van dirigent Vincent J. Las, die inmiddels 12 ½  jaar voor het koor staat,
hebben 45 koorleden zich met inzet en plezier op dit jubileumconcert voorbereid! Het programma is gevarieerd en licht van toon. U hoort onder ander werk van John Rutter, Thomas Tallis, Tchaikovsky het Tebje Pajom van Bortniansky, sfeervolle kerstliederen en andere werken.
Léon Boons begeleidt het koor op de piano.

Naast het koor hoort u het Argo ensemble, een hobokwartet, bestaande uit Nelleke van Schuylenborgh viool, Fred van der Heijden altviool, Tyco Ferwerda cello en Arie Rolloos hobo. Deze vier ervaren musici werken al ruim 10 jaar samen, zij spelen in de eerste plaats voor eigen plezier, maar worden regelmatig gevraagd om op te treden. Allen maken deel uit van orkest Arnhem Sinfoniëtta . Ook zij zullen een mooie bijdrage leveren aan dit jubileumconcert.

Wij bevelen dit concert van harte aan en wij hopen u op zondagmiddag 20 december te mogen verwelkomen in de Ned. Herv. Kerk, Schoolstraat 3 in Herveld Zuid

Aanvang concert 15.00 uur
De toegang is € 7,50, kinderen tot 12 jaar gratis
De kerk is open om 14.30 uur
Toegangskaarten zijn verkrijgbaar aan de kerk.

> terug naar beginpaginaNIEUWE SITE 'ZING MEE MET ANIMATO'
Geplaatst 3 september 2015

Vol trots presenteren wij onze vernieuwde site: zingmeemetanimato.nl

> terug naar de beginpagina40 JAAR ANIMATO!
Gepaatst 3 september 2015

Op het aanstaande jubileumconcert brengt Animato een licht programma wat een goed beeld
geeft van Animato's veelzijdige kwaliteiten in haar 40-jarig bestaan.
Een aankondiging voor dit jubileumconcert, dat zal plaatsvinden op zondagmiddag 20 december, zal op termijn worden bekendgemaakt.

> terug naar de beginpaginaDECEMBERCONCERT ANIMATO 21 DECEMBER 2014

Geplaatst 23 november 2014

Op zondagmiddag 21 december geeft het koor Animato uit Zetten een “Decemberconcert” in de Hervormde Kerk aan de Schoolstraat 3 in Herveld-Zuid.
Het concert begint om 15.00 uur.
De toegang bedraagt 5,00 euro, kinderen tot 12 jaar gratis.

In deze fraai gerestaureerde kerk met zijn goede akoestiek heeft Animato de afgelopen jaren onder zeer grote belangstelling al vele mooie concerten gegeven.

Op deze muzikale concertmiddag brengt het koor onder leiding van dirigent Vincent J. Las een afwisselend programma. U hoort ondermeer werk uit het Requiem van Luigi Cherubini en werk uit de Kleine Orgelmesse van Joseph Haydn, het Panis Angelicus van César Franck, Christmas Classic Celebration, een medley van verschillende kerstlieden en andere sfeervolle werken van bekende componisten. Tijdens het concert zal de jonge sopraan Yanthe Oosthoek een mooie solistische bijdrage leveren. José Brands zal haar op de piano begeleiden.
Léon Boons begeleidt het koor op de piano.
Animato nodigt u van harte uit en zij hopen u op ons concert in Herveld te mogen begroeten
De kerk is om 14.30 uur open.
Toegangskaarten zijn verkrijgbaar aan de kerk. 

> terug naar de beginpaginaCONCERT LINGEWAARDS MANNENKOOR EN ANIMATO 18 MEI 2014
Gepaatst 19 april 2014

DUO VOORJAARSCONCERT

Op zondagmiddag 18 mei a.s. treffen gemengd koor Animato uit Zetten en Het Lingewaards Mannenkoor (v/h Huissens Mannenkoor) elkaar voor de tweede keer. In juni 2011 verzorgden de twee koren een bijzonder origineel en geslaagd concert in de PKN kerk in Herveld Zuid.

Deze keer is de HH Martelaren van Gorcum kerk in Huissen-Zand het decor voor een gezamenlijke voorjaarsconcert. Beide koren, die onafhankelijk van elkaar optreden, zullen u laten genieten van zowel klassiek als modern repertoire.

Voor dit duo concert op 18 mei in de fraaie HH Martelaren van Gorcum kerk, Wijkstraat 35 in Huissen-Zand willen wij u van harte uitnodigen.

Het concert begint om 14.30 uur.  De kerk is open vanaf 14.00 uur.

De toegang gratis, een vrije gift na afloop is welkom.

Meer informatie op:
www.lingewaards-mannenkoor.nl

> terug naar de beginpaginaEINDEJAARSCONCERT HERVORMDE KERK IN HERVELD 22 DECEMBER 2013
Geplaatst 4 december 2013

Op zondagmiddag 22 december geeft het koor Animato uit Zetten haar vertrouwde Decemberconcert, weer in de  Hervormde Kerk in Herveld Zuid.

In deze, in Kerstsfeer verlichte kerk, voert het koor een afwisselend en mooi
programma. De twee musici die hierbij hun bijdrage zullen leveren zijn:
Martin de Winter - Viool
Carla van de Pol - Piano

Wij nodigen u van harte uit om dit concert te komen bijwonen.

Aanvang 15.00 uur

De kerk is om 14.30 uur open.

Toegangskaarten zijn verkrijgbaar aan de kerk.
Entree € 5,00, kinderen tot 12 jaar gratis.

> terug naar de beginpaginaCONCERT ANIMATO IN DE RK KERK JOHANNES DE DOPER TE INDOORNIK
Geplaatst 16 september 2013

Op deze muzikale avond brengt Animato, onder leiding van haar enthousiaste dirigent Vincent J. Las, een gevarieerd en aansprekend programma waaraan de bekende accordeonvirtuoos Oleg Lysenko zijn medewerking zal verlenen. Deze geweldige solist was onlangs nog te horen in het tv programma “Vrije Geluiden” en geldt als één van de grote solisten en promotors van zijn instrument. Samen met Léon  Boons op de piano, zal Oleg Lysenko het koor begeleiden op zijn bajan bij het Kyrie uit de Petite Messe Solennelle van Rossini. Naast licht klassieke liederen zingt het koor ook een mooie medley uit de musical Les Misérables. Voor dit afwisselende concert nodigen wij u van harte uit en hopen u op  5 oktober in de kerk
in Indoornik te mogen verwelkomen.

Entree € 5,00, kinderen tot 12 jaar gratis.         

> terug naar de beginpagina   
 


EINDEJAARSCONCERT HERVORMDE KERK IN HERVELD 16 DECEMBER 2012
Geplaatst 17 december 2012

Animato bracht op deze zondagmiddag een afwisselend programma waarin onder andere werk uit de opera ‘Willem Tell’ van G. Rossini en de opera ‘Orfeo ed Euridice ’van C.W. Gluck. Uit de musical Chess  ‘Anthem’, het ‘Kyrie for Oslo’ van Tom Dicke en nog andere muziekstukken waaronder ook sfeervolle Kerstliederen. Medewerking aan het concert verleende de Russische accordeonist Oleg Lysenko. Samen met pianist Léon Boons begeleidde hij het Kyrie uit ’Petite Messe Solennelle’ van Rossini. De muzikale leiding was in handen van dirigent Vincent J. Las.

We kennen allemaal de weemoedige klanken van de Russische knoppenaccordeon de Bajan. Grote componisten hebben geschreven voor dit door en door Russische instrument. Dit instrument heeft niet alleen in de Russische volksmuziek een vaste plek, maar zeker ook in de Russische klassieke muziek. Tijdens dit concert hoort u Bajan virtuoos Oleg Lysenko.
Oleg Lysenko (1974) werd geboren in Poltava in het oosten van Oekraïne. Hij  vervolgde zijn opleiding aan het muziekcollege van Poltava, waarna hij een beurs won voor de vermaarde Tchaikovsky Nationale Muziekacademie in Kiev waar hij in 1999 afstudeerde. Hij besloot zijn studie voort te zetten aan de Messiaen Academie in Nederland. Diverse prijzen vielen hem ten deel. Oleg Lysenko geldt als één van de grote solisten en promotors van zijn instrument.

> terug naar de beginpaginaEINDEJAARSCONCERT HERVORMDE KERK IN HERVELD 11 DECEMBER 2011
Geplaatst 12 december 2011

Onder leiding van Vincent J.Las en aan de piano begeleid door Léon Boons bracht het koor op deze zondagmiddag een afwisselend en mooi programma met onder andere
werk van G. Rossini, P. Tchaikovsky, J. Sibelius, E. Humperdinck, de King Singers en sfeervolle kerstliederen ontbraken niet! Naast zang was er ook een optreden van twee talentvolle jonge musici op fagot en hobo.

> terug naar de beginpaginaVOORJAARSCONCERT PROTESTANTSE KERK HERVELD  5 JUNI 2011
Geplaatst  6 juni 2011
Op zondagmiddag 5 juni hebben Animato uit Zetten en Het Lingewaards Mannenkoor uit Huissen een concert gegeven in de PKN Kerk, Schoolstraat 3 in Herveld Zuid.

> terug naar de beginpaginaCONCERT PROTESTANTSE KERK HERVELD
Geplaatst 12 december 2010
Op zondagmiddag 12 december gaf Animato onder leiding van Vincent Las en aan de piano begeleid door Léon Boons, een bijzonder succesvol concert.
In tegenstelling tot andere jaren vond Animato’s decemberconcert dit jaar plaats in de fraai gerestaureerde, oude en historische kerk van Herveld!
Het programma was zeer afwisselend, ondermeer het indrukwekkende Requiem van Eliza Gilkyson, het Hallelujah van Leonard Cohen,  werken van Edward Elgar, Felix Mendelssohn, Waldorf Davies en andere werken. Ook een aantal sfeervolle Kerstliederen op dit decemberconcert ontbraken niet!

> terug naar de beginpaginaFEEST 35 JARIG BESTAAN
Geplaatst 13 juli 2010
Het feest op maandag 12 juli ter ere van het 35 jarig bestaan van Animato was een groot succes, dit mede door de gastvrijheid van de ACSI uit Andelst en de muziek van Dos Cuerdas.
Koorleden met een lidmaatschap van 25 jaar werden gehuldigd.

> terug naar de beginpaginaROMMELMARKT
Geplaatst 23 maart 2010
Op zaterdag 20 maart organiseerden de koorleden van Animato een geslaagde en
drukbezochte rommelmarkt in het gebouw Chr.Belangen in Zetten.
Van 10:00 tot 13:00 uur kon men terecht voor een groot aanbod 2e hands spullen van uiteenlopende aard, bijeengebracht door de koorleden zelf.
Al vroeg stonden de "kopers" voor de deur en vonden veel artikelen weer een
nieuwe eigenaar.
De opbrenst van de rommelmarkt wordt besteed aan concerten die Animato
de komende tijd wil gaan realiseren.

> terug naar de beginpaginaCONCERT VLUCHTHEUVELKERK ZETTEN
Geplaatst 16 december 2009
Op zondagmiddag 13 december gaf Animato samen met de "Zangers van Sint Frans" uit Venray
(Pueri Cantores) en de geweldige sopraan Deirdre Judith Angenent een succesvol concert in een overvolle Vluchtheuvelkerk in Zetten. Beide koren stonden onder leiding van Vincent J.Las.
De pianobegeleiding was in handen van Leon Boons en Theis Gootzen.

> terug naar de beginpagina
nieuws & agenda

Enkele malen per jaar geven wij een concert,
dit onder leiding van dirigent Vincent J.Las.
Léon Boons begeleidt het koor op de piano.


> terug naar de beginpagina